Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Bol.com maakt doeboek en doneert bij elke verkoop er één aan Stichting Jarige Job

Om kinderen te helpen hun leesniveau tijdens de zomervakantie op peil te houden, brengt de bol.com bollebozen twee doeboeken met de naam ‘Letterpret!’ uit. Een voor kinderen van 4 tot 6 jaar en een voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Met deze boeken vol bekende karakters, verhalen en activiteiten zijn kinderen op een leuke manier met taal bezig. Bol.com bollebozen wil ze beschikbaar maken voor ieder kind in Nederland en doneert daarom voor elk verkocht exemplaar ook een doeboek aan Stichting Jarige Job. Kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is, krijgen zo een doeboek in hun verjaardagsbox van Jarige Job. De doeboeken zijn ontwikkeld in samenwerking met WPG Kindermedia en Dromenjager Publishing en vanaf vandaag te bestellen op bol.com.

Onbewust bezig met taal

Het leesniveau van kinderen die leren lezen kan tijdens de zomervakantie flink achteruitgaan. Veel kinderen die dan niet of nauwelijks lezen, vallen 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling. Door deze ‘zomerdip’ kunnen kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar niet verder waar ze gebleven waren. Met een doeboek vol verhalen en puzzels blijft een kind onbewust bezig met taal, waardoor het leesniveau op peil blijft. En voor ouders is een doeboek natuurlijk ook een leuke manier om kinderen tijdens de zomervakantie bezig te houden.

Woezel en Pip, Dolfje Weerwolfje en André het astronautje

De twee doeboeken zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 en van 7 tot 9 jaar en staan vol korte verhaaltjes, spelletjes, kleurplaten, quizzen en zelfs recepten. Hiermee stap je in de wereld van karakters als Woezel en Pip, De Gorgels, Kikker, Fien en Teun, Mees Kees, Dolfje Weerwolfje, Dogman en André het astronautje. Voor de creatie werkte bol.com samen met WPG Kindermedia en Dromenjager Publishing. De doeboeken zijn vanaf vandaag te bestellen op bol.com. Wie een doeboek koopt, doneert er via de bol.com bollebozen ook een aan Stichting Jarige Job. Duizenden kinderen die het thuis niet zo breed hebben krijgen zo een doeboek in hun verjaardagsbox.

Donatie aan Jarige Job

Annet Scheermeijer, directeur Boeken van bol.com: “Bol.com begon in 1999 als online boekwinkel. Boeken vormen nog altijd het hart van ons bedrijf en het plezier in lezen willen we vanaf jonge leeftijd op kinderen overbrengen. Dat doen we met de bol.com bollebozen, onze community om bij te dragen aan gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België. Dankzij de samenwerking met Stichting Jarige Job geven we kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben ook een doeboek voor hun verjaardag. Dat vinden we heel waardevol, want lezen is niet alleen leuk, het is ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling. Door spelenderwijs met taal bezig te zijn, presteren kinderen beter op school en maken ze in de toekomst meer kans op de baan van hun dromen.”

Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Je verjaardag kunnen vieren en leesvaardigheden ontwikkelen is voor alle kinderen enorm belangrijk omdat het bijdraagt aan hun gevoel van eigenwaarde. Geweldig dat met de donatie van het doeboek ‘Letterpret!’ in onze verjaardagsbox ook minderbedeelde kinderen plezier kunnen beleven en tegelijkertijd hun taal- en leesniveau op peil houden.”

Nieuwsbrief ontvangen?
Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job