Logo Ieder kind verdient een verjaardag

KRO-NCRV steunt met Lief Gebaar 2024 Stichting Jarige Job

16 maart 2024

Presentatoren zetten zich in voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld voor is

Een verjaardag moet voor elk kind een feestje zijn. Maar wat als er thuis geen geld is voor een traktatie in de klas of een partijtje met je beste vriendjes? Helaas is dit het geval voor meer dan 100.000 kinderen in ons land die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox. Hierin zit alles voor het vieren van een echte verjaardag thuis én op school.

Van 2 tot en met 15 april zetten presentatoren van KRO-NCRV zich in voor Stichting Jarige Job met het initiatief Lief gebaar 2024. In hun programma’s en online bespreken zij wat het betekent  als je het thuis financieel niet breed hebt. Er worden acties geïnitieerd, samen met de luisteraars om zo iets te doen voor de meer dan 100.000 kinderen in ons land die het nodig hebben. Want elk kind verdient een feestelijke verjaardag!

“Ik vind het schrijnend dat iets wat voor veel kinderen heel gewoon is, namelijk je verjaardag vieren, in veel gezinnen vanwege geldgebrek niet kan”, licht DJ Emmely de Wilt toe. “Een verjaardag wordt voor deze kinderen een stressmoment in plaats van iets om naar uit te kijken. Sommige jarigen melden zich zelfs ziek uit schaamte dat ze hun klasgenootjes niet kunnen trakteren. En hoe verdrietig moet je je als ouder voelen als je geen cadeautjes of traktatie kunt betalen voor je jarige zoon of dochter? In het programma 'Het oor wil ook wat' organiseer ik 'De grote Lief Gebaar cadeau show' waarin luisteraars grote prijzen kunnen winnen in ruil voor een donatie aan Stichting Jarige Job.”

Acties en aandacht op alle zenders en online platformsIn de actieperiode in april besteden zo veel mogelijk programma’s van KRO-NCRV aandacht aan het initiatief Lief gebaar 2024. Een selectie:

Bertop5 (NPO Radio 5) wordt elke middag het epicentrum van Lief gebaar 2024. Hier komen twee weken van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur alle lieve gebaren van luisteraars en presentatoren samen. Ook is er op dinsdag 9 april een live-uitzending vanuit de inpakfabriek van Stichting Jarige Job in Rotterdam, waar die dag medewerkers van KRO-NCRV verjaardagsboxen gaan inpakken.

In het 3FM-nachtprogramma Floris wordt DJ Floris Molenaar een birthday planner en geeft aan een luisteraar een spetterend verjaardagsfeest weg.

In Spraakmakers (NPO Radio 1, elke werkdag, 09.30 uur) spelen presentatoren van KRO-NCRV de Nationale nieuwsquiz en halen daarmee geld op voor Stichting Jarige Job.

Met het dagelijkse radiospelletje Beat the minute in Gijs 2.4 (NPO Radio 2, maandag tot en met donderdag, 12.00 uur) haalt Gijs Staverman geld op voor de Stichting Jarige Job.

Ook het NPO 2-programma BinnensteBuiten (maandag t/m vrijdag, 19.10 uur) doet mee aan Lief gebaar 2024. Zo gaat interieurexpert Theo-Bert Pot met buurtbewoners een buurthuis opknappen zodat hier verjaardagen feestelijk gevierd kunnen worden. En de chefs van BinnensteBuiten gaan aan de slag met lekkere en goedkope verjaardagstraktaties.

Online zijn er acties rondom KRO-NCRV programma’s. Zo zetten de kinderen van de familie Cudogham uit de populaire serie Een huis vol zich met challenges op TikTok in om zo veel mogelijk verjaardagsboxen bij elkaar te sparen.

KRO-NCRV inspireert om op te komen voor kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgenMet Lief gebaar 2024 wil KRO-NCRV als maatschappelijke mediaorganisatie Nederland aan het denken zetten wat het betekent als je opgroeit in een gezin met geldzorgen. Ook wil de omroep zo luisteraars en kijkers bewegen om zelf in actie te komen. Bijvoorbeeld door geld te doneren en daarmee ook deze jongste generatie gelijke kansen te geven. Want samen maken we de wereld van morgen liever.

Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Van 7 juni 12 uur tot 8 juni 12 uur hebben we samen met honderden vrijwilligers 24 uur lang 10.000 verjaardagsboxen ingepakt. Er zijn maar liefst 10.126 verjaardagsboxen ingepakt en er is €20.967,- ingezameld door de deelnemers. Bekijk de aftermovie en de foto’s via de knop hieronder!

Helpen kan nog steeds! Sponsor de Inpakmarathon om alle ingepakte verjaardagsboxen van €35,- per stuk ook te kunnen financieren.

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job