Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Altijd een boek in de verjaardagsbox! Auteur Jeroen van Unen vertelt over zijn boek

13 maart 2023

Lezen is Leuk! En lezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom gaat er altijd een boek in onze verjaardagsbox en hopen wij daarmee het lezen bij kinderen te stimuleren. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff denkt met ons mee om de leukste boeken voor elke leeftijd in de boxen krijgen. Jeroen van Unen is auteur van één van deze boeken. Zijn boek ‘De Nachtuilen’ is de komende tijd in de verjaardagsboxen van de 13-18 jarigen te vinden. Jeroen kwam bij ons langs voor een interview en hij heeft een flink aantal van zijn boeken gesigneerd voor de jarige Jobjes.

Wie is Jeroen van Unen?

Jeroen van Unen, een jonge en enthousiaste schrijver, staat te trappelen om ons te helpen. Hij zou het liefst onze hele voorraad van 20.000 exemplaren van ‘De Nachtuilen’ signeren voor ze de verjaardagsboxen ingaan. Dat is helaas wat veel, maar hij heeft er wel een groot aantal voorzien van een tekstje en handtekening. Hij vertelt ons dat hij 32 jaar oud is en vader van twee jonge zoontjes, waardoor hij vaak in de avonduren pas aan schrijven toekomt. Het genre boeken dat hij schrijft is fantasy/young adult. Zijn boeken zitten vol humor en spannende gebeurtenissen en na het lezen hiervan weet je dat lezen niet saai is.

Hoe is Jeroen ooit begonnen met schrijven?

Jeroen begon samen met een vriend met het schrijven van een fanfiction. Fanfiction zijn verhalen die lezers schrijven over boeken die zij tof vinden. In de wereld van zo’n boek schrijven ze dan een eigen verhaal met de personages uit dat boek. Daarna is Jeroen begonnen met een eigen boek. Hij was toen 19 en zat midden in zijn eindexamen. Niet zo slim, zoals hij zelf zegt. Zijn volgende studie heeft Jeroen dan ook gestaakt om te gaan schrijven. Zijn ouders waren het hier niet mee eens, maar het resultaat mag er nu zijn.

Het boek de ‘De Nachtuilen’

‘De Nachtuilen’ is het eerste deel van een serie van vier boeken. Het boek gaat over de gewone wereld zoals wij hem kennen, maar daarboven zweven magische eilanden. Het boek is grappig, magisch en zoekt de scheidslijn tussen goed en kwaad op. Het verhaal zet je aan tot nadenken; niemand is 100% goed of slecht. De hoofdpersoon is de 16-jarige Tobias, die uit de gewone wereld op de Denari eilanden terechtkomt. Hij weet niets van magie, maar er wordt wel van hem verwacht dat hij daar een oeroude magische strijd kan oplossen. Wil Tobias dit zelf wel? Ben jij een Harry Potter fan? Dan moét je ‘De Nachtuilen’ echt lezen!

Waar haalt Jeroen inspiratie voor zijn boeken vandaan?

De doelgroep voor de boeken van Jeroen is jeugd/young adult en met een reden. Hij heeft zelf op die leeftijd de leukste boeken gelezen. Boeken zoals die van de Harry Potter reeks hebben hem enorm geïnspireerd. Zijn reizen naar Frankrijk, Zweden en Australië hebben Jeroen geholpen met het creëren van zijn magische wereld. Om inspiratie op te doen voor zijn boek ‘De Nachtuilen’ is hij speciaal naar Australië gereisd. Hier bevond hij zich in een compleet nieuwe wereld. Jeroen heeft daar veel notities en foto’s gemaakt en hiermee thuis begonnen te schrijven.

Hoe is Jeroen bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff terechtgekomen?

Jeroen heeft zijn manuscript o.a. opgestuurd naar Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Uitgeverijen krijgen heel veel manuscripten opgestuurd van schrijvers. De stapel waar deze manuscripten op belanden wordt de slushpile genoemd. Er worden hieruit maar weinig manuscripten uitgekozen. Jeroen van Unen vindt zichzelf echt een enorme geluksvogel dat zijn manuscript wel direct in het oog sprong. Hij wordt door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de slushpile veteraan genoemd. Wij zijn blij dat Uitgeverij Luitingh-Sijthoff brood in deze jonge schrijver zag en ons het boek heeft aanbevolen voor onze verjaardagsboxen. En wij wensen alle jarigen die dit boek ontvangen hebben ontzettend veel leesplezier!

Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Nachtbrakers gezocht voor de Inpakmarathon!

We gaan op 7 & 8 juni 24 uur lang verjaardagsboxen inpakken. Kom jij al feestend inpakken? We hebben nog een aantal plekjes open in de nachtelijke shifts. Meld je snel aan!

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job