Logo Ieder kind verdient een verjaardag

E-waste inzamelactie van Wecycle levert mooie donatie op

09 februari 2021

Een Wecycle recyclecertificaat en een bedankje van Stichting Jarige Job voor deelnemende basisscholen

In een jaar vol uitdagingen hebben circa 190 basisscholen ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten ingezameld voor recycling. Als dank voor hun inzet krijgt de school een leuke beloning, een recyclecertificaat van Wecycle en een bedankje van het team achter Stichting Jarige Job!

Donatie Stichting Jarige Job

Al die apparaten leveren niet alleen nieuwe grondstoffen op. Namens iedere school die deelneemt aan de inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job. In totaal is deze landelijke e-waste inzameling goed voor een cheque van € 10.000. Met dit bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minderbedeelde gezinnen trakteren op een onvergetelijke verjaardag. Deze extra ondersteuning is vooral dit jaar bij steeds meer gezinnen meer dan welkom. Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job: “Vanwege de coronacrisis hebben wij het aantal aanvragen voor verjaardagsboxen enorm zien stijgen. In december en januari alleen al werden meer dan 16.000 boxen aangevraagd, een stijging van 15% ten opzichte van het jaar hiervoor. We kunnen alle hulp juist nu dus goed gebruiken!”.

E-waste inzameling

De inzamelactie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: “De samenwerking met scholen is van groot belang voor ons, velen doen al jaren mee en zo is er inmiddels een hele generatie kinderen voor wie het heel gewoon is om apparaten altijd in te leveren voor recycling. Wij zijn deze scholen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen, zeker tegen het licht van hun volle onderwijsprogramma’s en de uitdagingen van het afgelopen jaar”.

Over WecycleWecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen ze voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 is er 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent.

Nieuwsbrief ontvangen?
Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job