Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Met PostNL je cadeau doneren aan Jarige Job: een mooi gebaar!

PostNL en Stichting Jarige Job maken het ook dit jaar weer mogelijk om na de feestdagen cadeautjes gratis mee te geven aan de postbezorger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij zeven op de tien kinderen in Nederland de Sinterklaascadeaus onuitgepakt in de kast belanden. En laten er nou in Nederland jaarlijks 61.000 kinderen zijn die nooit een cadeau krijgen, zelfs niet op hun verjaardag. Na de grote actie van het afgelopen jaar, waarbij wel 65.000 cadeaus gedoneerd werden, stellen we als doel om van deze campagne minstens nét zo'n groot succes te maken. In 2020 hopen we op deze manier weer vele kinderen die hun verjaardag vanwege geldtekort niet kunnen vieren ontzettend blij te maken!


Sinterklaascadeautjes belanden onuitgepakt in de kast
Stichting Jarige Job heeft in samenwerking met Dynata een onderzoek uitgezet onder duizend ouders in Nederland. Uit de antwoorden blijkt dat een derde van de ouders vindt dat hun kinderen te veel cadeaus krijgen met de feestdagen. Een op de tien kinderen krijgt namelijk meer dan tien cadeaus, waarvan er in veel gevallen zeker eentje ongeopend in de kast belandt. Om deze reden hebben PostNL en Jarige Job samen de #mooigebaar campagne opgezet. Om dit jaar weer aandacht te vragen voor de campagne is er een persbericht naar de media gestuurd, met daarin meer resultaten uit het onderzoek. Voor alle die cadeautjes die ongeopend in de kast belanden hebben wij namelijk een mooie bestemming: kinderen in Nederland die vanwege geldtekort thuis geen verjaardag kunnen vieren.


PostNL bezorger haalt in januari cadeaus op
De afgelopen week was de mooie campagne van PostNL en Stichting Jarige Job weer op televisie te zien. Hierin doen we een speciale oproep aan alle kinderen in Nederland: “Heb je ongeopende cadeautjes in de kast liggen? Lever ze dan in!” Cadeaus doneren kan met het speciale verzendlabel dat PostNL gratis beschikbaar stelt, of door langs te gaan bij één van de PostNL-locaties in Nederland. Dit jaar doet ook Bruna mee aan de actie. In alle winkels komt een speciale Jarige Job inzamelbox te staan waarin je heel januari een cadeau kunt doneren aan Jarige Job. Bezoek postnl.nl/mooigebaar voor meer informatie en meld je aan voor het speciale Facebook event! Zelf een inzamelactie organiseren? Lees hier hoe we je daarbij kunnen helpen.


Ieder kind verdient een verjaardag
Voor 61.000 kinderen in Nederland staat hun verjaardag niet gelijk aan een feestje. Het kopen van een cadeau en traktaties uitdelen in de klas is voor de armste gezinnen in Nederland vanwege financiële omstandigheden niet mogelijk. In de ergste gevallen blijven kinderen op hun verjaardag met een smoesje thuis. Een verdrietige zaak, want ieder kind verdient een verjaardag! Stichting Jarige Job zet zich in voor deze kinderen en met succes: iedere maand krijgen zo’n 5.000 ouders een verjaardagsbox t.w.v. €35,- voor hun jarige kind bezorgd. Deze verjaardagsbox bevat een cadeau, iets lekkers om te trakteren in de klas en aan de leraren op school, mooie versieringen voor thuis én iets lekkers voor de visite. De komende periode vraagt de Jarige Job met hulp van PostNL extra aandacht voor deze kwetsbare kinderen door gezinnen op te roepen nieuwe decembercadeautjes te doneren voor in de verjaardagsboxen van Stichting Jarige Job. Want er is geen mooier gebaar dan samen te delen in de decemberfeestvreugde!

Download factsheet met de resultaten van het onderzoek

Nieuwsbrief ontvangen?
Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job