Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Opbrengst Wecycle inzamelactie op basisscholen voor Stichting Jarige Job

20 januari 2020

Ruim 200 basisscholen in Nederland hebben meegedaan aan de inzamelactie van Wecycle. Wecycle is verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, die helaas nog te vaak in de kliko belanden. Zo hebben schoolkinderen bijna 23 duizend kleine elektrische apparaten gered, dat is 10% meer dan het jaar ervoor! Deelnemende scholen ontvangen als bedankje een Wecycle Recycle certificaat en een beloning. Voor iedere school die meedoet aan de actie doneert Wecycle bovendien een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job.

Bewustwording onder kinderen Stichting Jarige Job bezorgt kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag. De jarigen ontvangen een verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis, zodat zij net als andere kinderen hun verjaardag kunnen vieren. De scholen dragen met deze inzamelactie dus bij aan zowel het milieu als de maatschappij. Huib Lloyd, directeur Stichting Jarige Job: "De scholeninzamelactie van Wecycle is een mooi voorbeeld waarop kinderen betrokken worden bij maatschappelijke onderwerpen als armoede en milieu. Op een tastbare en laagdrempelige manier leren zij in actie te komen voor een mooiere leefomgeving. Met de 10.000 euro die Stichting Jarige Job krijgt van Wecycle, kunnen 285 kinderen hun verjaardag vieren.’’

Samenwerking met scholen Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle is ook trots op de samenwerking met het onderwijs: “Onze scholeninzamelactie brengt alleen maar positiefs met zich mee. De kinderen op deelnemende scholen leren over de recycling van apparaten en helpen tegelijkertijd kinderen die dat anders niet zouden hebben aan een leuke verjaardag met behulp van Stichting Jarige Job. Zo gaan circulair en sociaal hand in hand.” In het bijzonder bedankt Wecycle The British School uit Voorschoten en Ds. N.H. Beversluisschool uit Gouda voor hun inzet. Zij waren dit jaar de grootste inzamelaars!

Over Wecycle Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met de inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen ze dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen zij voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2018 hebben ze 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Vlog Wecycle Wecycle vlogster Annelotte is bij Stichting Jarige Job langs geweest om te kijken hoe wij te werk gaan.

Bron Video/afbeelding: Wecycle
Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Nachtbrakers gezocht voor de Inpakmarathon!

We gaan op 7 & 8 juni 24 uur lang verjaardagsboxen inpakken. Kom jij al feestend inpakken? We hebben nog een aantal plekjes open in de nachtelijke shifts. Meld je snel aan!

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job