Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Pathé bezoekers doneren statiegeld van vijf miljoen PET-flesjes aan drie goede doelen

11 juli 2023

Bioscoopketen Pathé kondigt met trots aan dat haar bezoekers maar liefst vijf miljoen PET-flesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van €750.000,- gedoneerd aan Bio Vakantieoord, de Plastic Whale Foundation en Stichting Jarige Job. Een mooie prestatie waarmee Pathé bijdraagt aan een positieve impact op mens en milieu. 

Sinds de invoering van statiegeld op PET-flesjes op 1 juli 2021 (en blikjes sinds 1 april 2023) faciliteert Pathé met 240 donatiebakken in vrijwel al haar bioscopen donaties van statiegeld aan de drie maatschappelijke partners. Met het opgehaalde bedrag van € 750.000,- kan Pathé samen met haar bezoekers helpen het verschil te maken. De drie goede doelen passen bij de ambitie van Pathé om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu (Plastic Whale Foundation) en bioscoopbezoek toegankelijk te maken voor iedereen ongeachte leeftijd, inkomen, achtergrond en gezondheid (Bio Vakantieoord en Stichting Jarige Job). 

      

Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job mocht de symbolische cheque van Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé Theatres B.V., in ontvangst nemen. ”Met de opbrengst van de statiegeld donaties dragen de bioscoopbezoekers van Pathé bij aan feestelijke verjaardagen voor minderbedeelde kinderen. Heel mooi dat er met een klein gebaar zo’n grote impact wordt gemaakt!“

Pathé werkt ook op andere vlakken samen met de maatschappelijke partners. Van november 2022 t/m december 2023 werden Pathé filmvouchers toegevoegd aan de verjaardagsboxen van Stichting Jarige Job voor de leeftijd 16-18 jaar. Op dit moment gaan er andere mooie cadeaus in de verjaardagsbox passend bij de leeftijdscategorie.

Ook het komende jaar zullen de donaties van de PET-flesjes en blikjes worden geschonken aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en Plastic Whale Foundation. Bezoekers kunnen uiteraard ook altijd hun gekochte flesjes en blikjes mee naar huis nemen en deze later inleveren bij een innamepunt zoals een supermarkt, zodat zij op die manier het betaalde statiegeld zelf ontvangen.

Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Van 7 juni 12 uur tot 8 juni 12 uur hebben we samen met honderden vrijwilligers 24 uur lang 10.000 verjaardagsboxen ingepakt. Er zijn maar liefst 10.126 verjaardagsboxen ingepakt en er is €20.967,- ingezameld door de deelnemers. Bekijk de aftermovie en de foto’s via de knop hieronder!

Helpen kan nog steeds! Sponsor de Inpakmarathon om alle ingepakte verjaardagsboxen van €35,- per stuk ook te kunnen financieren.

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job