Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Stichting Jarige Job zet in op eindsprint om 61.000 kinderen blij te maken

Al 40.000 cadeaus voor in de verjaardagsboxen van Stichting Jarige Job

Nederland geeft massaal gehoor aan de oproep van PostNL en Stichting Jarige Job om verjaardagscadeautjes te doneren voor kinderen die het thuis minder breed hebben. Sinds 2 januari zijn, vanuit het hele land, inmiddels 8.000 pakketten met meerdere cadeautjes bij Stichting Jarige Job afgeleverd. Huib Lloyd, directeur van Jarige Job: “Het is iedere keer weer een verrassing wat er in een pakket zit! We schatten in dat we nu bijna 40.000 cadeautjes hebben ontvangen. Het zou geweldig zijn als we alle 61.000 kinderen, die anders geen verjaardagcadeau krijgen, dit jaar een nieuw cadeau voor hun verjaardag kunnen geven! Tot 31 januari kan je nog je cadeau(s) gratis versturen via PostNL.“

Het oude postkantoor POST aan de Coolsingel is tijdelijk ingericht als uitpak- en sorteercentrum. Dagelijks komen er rolcontainers vol met pakketten binnen. Huib Lloyd: “Het uitpakken van al die pakketten met cadeautjes is echt een feest. Het is mooi om te zien hoeveel mensen met zoveel zorg en aandacht een of meerdere cadeautjes hebben uitgezocht, verpakt en opgestuurd.” Met de ontvangen cadeautjes wordt een verjaardagsbox samengesteld met onder andere slingers, taart én traktaties om ook in de klas hun verjaardag te kunnen vieren. Door de Jarige Job verjaardagsbox zorgen we met elkaar ervoor dat kinderen, die het thuis financieel minder hebben, van hun verjaardag weer een échte feestdag kunnen maken!

PostNL mooi gebaar campagne
In de decembermaand riep PostNL iedereen op om de cadeautjes die in december ontvangen zijn en minder in de smaak vielen of dubbel waren mee te geven aan de pakketbezorger, of af te geven bij een PostNL punt in de buurt. Samen met Stichting Jarige Job wordt ervoor gezorgd dat al deze pakjes terecht komen bij kinderen uit gezinnen waar ze het niet zo breed hebben.
Nog tot 31 januari 2019 kunnen de cadeautjes voorzien van een gratis verzendlabel meegegeven worden aan de PostNL-pakketbezorger of ingeleverd worden bij een PostNL-locatie. Wil je mee doen aan de actie? Ga dan naar postnl.nl/mooigebaar.

Over Stichting Jarige Job
In Nederland zijn ruim 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,- aan de ouders van deze kinderen. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school. Jarige Job werkt samen met diverse sociale partners en bedrijven. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, soms tegen inkoopprijs. Ook is de stichting afhankelijk van donaties omdat soms spullen moeten worden ingekocht.

Nieuwsbrief ontvangen?
Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job