Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Suikervrije traktaties van Food2Smile in Jarige Job verjaardagsbox

28 januari 2021

Wie jarig is trakteert, en wat Food2Smile betreft is dat met suikervrij, vegan en glutenvrij snoep! Stichting Jarige Job zorgt er met een verjaardagsbox voor dat kinderen uit gezinnen die het financieel minder breed hebben, toch hun verjaardag kunnen vieren. In de box zitten cadeaus, een taartmix, slingers en ballonnen, een traktatie voor op school en iets lekkers voor thuis. Vanaf 2021 bevat de verjaardagsbox ook producten van Food2Smile, waardoor gezinnen kunnen genieten van suikervrij, vegan en glutenvrij snoep.

Steeds meer mensen willen verantwoord snoepen. Ook is er vanuit een bepaalde levensstijl behoefte aan snoep zonder toegevoegde geur- en smaakstoffen en (varkens)gelatine. Door de samenwerking tussen Food2Smile en Stichting Jarige Job ervaren ouders en kinderen dat snoepen ook anders en toch net zo lekker kan!

Suikerinname terugdringen

Met verantwoord snoep en verantwoorde snacks draagt Food2Smile bij aan het terugdringen van bovenmatige suikerinname. Ook voorzien zij in de groeiende vraag naar vegan snoep en snoep dat is gemaakt met natuurlijke kleur- en smaakstoffen. Een gezonde leefstijl onder kinderen en meer plantaardig eten is wat Food2Smile betreft de nieuwe norm. In Nederland heeft 13,2% van de kinderen overgewicht of obesitas. In de laagste inkomensgroep zelfs bijna 20%. Omdat het snoep van Food2Smile grotendeels zonder gelatine is gemaakt, is dit geschikt voor mensen die behoefte hebben aan vegan, halal of kosher snoep. Met het snoep van Food2Smile voor thuis en de traktaties op school, maken gezinnen op een speciale dag kennis met producten die verantwoord én superlekker zijn. En dit is een belangrijke boodschap: lekker en verantwoord gaan heel goed samen!

Miriam Bouwens, oprichtster Food2Smile en voedingsdeskundige:

“Een appel of een wortel is het gezondst. Alleen beschouwen de meeste kinderen dit niet als een verwenmoment. Dan is suikervrij snoep een uitkomst.”

Ieder kind verdient een verjaardag

Voor veel kinderen is een verjaardag met cadeaus, visite en trakteren op school vanzelfsprekend. Voor tienduizenden kinderen in Nederland is dit niet het geval. Zij kunnen hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Inmiddels vieren jaarlijks meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. In 2021 verwacht Stichting Jarige Job een toename in verjaardagsbox aanvragen door de coronacrisis. Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een verjaardagsbox vol cadeaus, traktaties en alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis en op school.

Huib Lloyd, oprichter Stichting Jarige Job:

“We zijn superblij met onze nieuwe partner Food2Smile. Dankzij onze samenwerking kunnen we de gezinnen kennis laten maken met suikervrij snoep en traktaties aanbieden die passen bij de wensen van onze diverse doelgroep.“

Samenwerking Food2Smile en Stichting Jarige Job

De samenwerking laat zien dat snoepen ook anders kan. Meer weten? Neem een kijkje op de website van Food2Smile.

Nieuwsbrief ontvangen?
×

Karweitje voor een Partijtje

Roep deze zomervakantie je kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen op om klusjes te doen in ruil voor donaties aan Stichting Jarige Job! Met deze donaties sparen kinderen verjaardagsboxen in de nieuwe Jarige Job spaarkaart app. Hiermee maken zij door middel van karweitjes een partijtje mogelijk voor kinderen waarbij er thuis geen geld is voor het vieren van een verjaardag.

Help jij mee?

Autowassen voor Karweitje voor een Partijtje
Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job