Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Vriendenloterij steunt 5 jaar lang Stichting Jarige Job

14 februari 2019

Tijdens het Goed Geld Gala 2019, op 11 februari 2019, is Stichting Jarige Job officieel verwelkomd als nieuwe vaste beneficiënt van de VriendenLoterij! De aankomende 5 jaar kan Jarige Job rekenen op een schenking van 200.000 euro per jaar. De steun van de VriendenLoterij maakt verdere professionalisering van Stichting Jarige Job mogelijk. Hierdoor kunnen we samen met onze samenwerkingspartners Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur en Leergeld Nederland nóg meer betekenen voor nóg meer kinderen in armoede! Onze dank is groot aan de Vriendenloterij en aan alle deelnemers!

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: “Wij kunnen de armoedeproblematiek niet oplossen. Wel kunnen wij het leven van kinderen die in Nederland in armoede opgroeien aangenamer maken en voorkomen dat zij in een sociaal isolement terecht komen. Via een reeks goede doelen, zoals Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport en Cultuur, dragen wij al jarenlang bij aan deze groep. Ik ben blij Stichting Jarige Job en Stichting Leergeld aan dit rijtje te kunnen toevoegen om nog meer te kunnen betekenen. Dank wil ik uitspreken naar onze 528.000 VriendenLoterij-deelnemers voor hun trouwe deelname, zonder hen was dit niet mogelijk geweest”.

61,1 miljoen voor het goede doel
Dankzij de loterijdeelnemers, van ieder lot gaat de helft naar het goede doel, kan de VriendenLoterij in 2019 een totaalbedrag van 61,1 miljoen euro uitkeren aan 54 goede doelen die werkzaam zijn op het gebied van gezondheid en welzijn.
Naast armoedebestrijding onder kinderen zijn er nog twee aandachtsgebieden waarvoor dit jaar extra schenkingen beschikbaar zijn: het bevorderen van taal- en leesvaardigheid van kinderen en toegang tot betaalbare medicijnen voor patiënten met een zeldzame ziekte.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie

Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Nachtbrakers gezocht voor de Inpakmarathon!

We gaan op 7 & 8 juni 24 uur lang verjaardagsboxen inpakken. Kom jij al feestend inpakken? We hebben nog een aantal plekjes open in de nachtelijke shifts. Meld je snel aan!

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job