Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Je nieuwe cadeautje weggeven aan een ander kind?

22 december 2021

70% van de kinderen zou dat zeker doen.

Rotterdam - 70% van de kinderen in Nederland zou zijn of haar nieuwe cadeau weggeven aan een ander kind bij wie thuis geen geld is voor cadeautjes. Dat blijkt uit representatief onderzoek van Dynata* in opdracht van Stichting Jarige Job. Ook dit jaar zamelt Jarige Job na de feestdagen samen met partner PostNL nieuwe cadeaus in voor gezinnen die het financieel niet breed hebben.

Tijdens de feestdagen liggen bij veel gezinnen de cadeaus hoog opgestapeld onder de kerstboom. Kerst is voor kinderen en hun ouders echt iets om naar uit te kijken. Maar dat er zelfs in Nederland meer dan 80.000 kinderen te arm zijn om een verjaardagscadeau te krijgen, dat weten veel Nederlandse kinderen niet. 65% van de kinderen denkt dat arme mensen eigenlijk altijd in het buitenland wonen. En maar 30% denkt te weten dat er in hun eigen buurt ook mensen wonen die het minder breed hebben.

Helpen met trakteren op school

Maar er is hoop: 70% van de kinderen is bereid zijn of haar nieuwe cadeautje door te geven aan een kind dat anders geen cadeautje krijgt. En maar liefst 79% wil ook graag helpen om te zorgen dat een ander kind toch kan trakteren op school. “Prachtige resultaten. Ik ben blij dat we dit nu aangetoond hebben”, zegt Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job. "Wij zien al jaren dat kinderen, en hun ouders ook trouwens, graag belangeloos nieuwe cadeaus doneren. En daar zijn we blij mee! Wij vullen er verjaardagsboxen mee, met daarin bijvoorbeeld ook een taartmix en slingers. Die boxen gaan naar ouders die wel wat hulp kunnen gebruiken . Zodat hun kinderen toch hun verjaardag kunnen vieren met cadeaus en traktaties voor op school. Want ieder kind verdient een verjaardag!”

Heb jij ook een groot hart?

Vanaf 27 december tot en met 31 januari loopt er een speciale inzamelactie van Stichting Jarige Job en PostNL voor nieuwe cadeaus. Dus, heb jij ook een cadeau over voor een ander kind? Doneer je cadeau door deze gratis te verzenden via postnl.nl/mooigebaar.

Aantal leuke feitjes uit het onderzoek:

  • De meeste kinderen (82%) in Nederland krijgen gemiddeld 2 cadeaus of meer voor hun verjaardag van hun ouders;
  • 45% krijgt zelfs 3 of meer cadeaus van hun ouders;
  • Jongens (88%) vinden het krijgen van een cadeau belangrijker dan meisjes (73%) Meisjes (74%) vinden het belangrijker om te kunnen trakteren dan jongens (69%);
  • 60% van de kinderen wist niet dat er in Nederland kinderen wonen die thuis geen geld hebben voor verjaardagscadeautjes;
  • 90% van de kinderen vindt dat iedereen een cadeautje voor zijn verjaardag hoort te krijgen;
  • 4% van de kinderen is bereid al hun nieuwe cadeautjes weg te geven aan een ander kind.
Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Nachtbrakers gezocht voor de Inpakmarathon!

We gaan op 7 & 8 juni 24 uur lang verjaardagsboxen inpakken. Kom jij al feestend inpakken? We hebben nog een aantal plekjes open in de nachtelijke shifts. Meld je snel aan!

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job