Logo Ieder kind verdient een verjaardag

Stagiaire Sascha aan het woord

20 september 2022

Stichting Jarige Job geeft stagiairs die een Marketing en Communicatie-gerelateerde HBO of WO studie volgen de kans om ervaring op te doen binnen de organisatie. Stagiaire Sascha Holl volgt de opleiding Commerciële Economie, richting creatieve marketing & sales en zit nu in het derde jaar van haar studie. Sascha vertelt hieronder in een blog enthousiast over haar stage bij Stichting Jarige Job.

"Hallo allemaal, mijn naam is Sascha, ik ben 19 jaar oud en woon in Schiedam. Sinds 22 augustus loop ik stage bij de allergezelligste Stichting van Nederland! In deze blog ga ik beschrijven wat ik in mijn eerste stagemaand gedaan en geleerd heb en ik kan jullie vertellen: dat is al enorm veel! Vandaar dat ik er een logboek van heb gemaakt waarin al mijn werkzaamheden duidelijk staan aangegeven.

Voor studenten die opzoek zijn naar een stage waarin de verhouding tussen werken, leren en feestjes in balans is, dan is een stage bij Jarige Job de perfecte stage! Voor mij is deze stage de kans om mezelf in te zetten voor een goed doel. Door mijn voltijd studie en bijbaantjes kwam ik hier in het verleden bijna niet aan toe. Hoewel ik nu zeker weet dat ik mij na mijn stageperiode in zal blijven zetten voor Stichting Jarige Job.

 

Logboek Stage Stichting Jarige Job

 

1e week stage bij Stichting Jarige Job: De eerste week heb ik gelijk met iedereen kennisgemaakt tijdens het weekoverleg wat altijd op maandagochtend wordt gehouden. Iedereen vertelt hierin wat hij/zij de afgelopen week heeft gedaan en wat er op de planning staat. Er was een inwerkschema voor mij gemaakt zodat ik ook goed weet wat er in de hele organisatie speelt en wat iedereen precies doet.

Ik mocht deze week gelijk mee naar een evenement: Culinesse. Eerst helpen met opbouwen (met de Jarige Job bus naar het terrein) en de dag erna op het festival gestaan om het Geef-een-Feestpakket te promoten en voor een stukje bewustwording en naamsbekendheid te zorgen.

Verder heb ik deze week content gemaakt voor social media, meegeholpen met de vrijwilligers en ben ik Super Job Coach geweest. Als Super Job Coach begeleidt je een groep bij het inpakken van de verjaardagsboxen.

2e week stage bij Stichting Jarige Job: Jaarlijks komen er studenten van de opleiding Crossmediale Communicatie van de Hogeschool Rotterdam naar de loods van Jarige Job. Hier krijgen zij een presentatie over de Stichting en daarna gaan zij verjaardagsboxen inpakken. De komende 10 weken gaan zij aan de slag met het organiseren van een event waarvan de opbrengst voor Jarige Job is. Ik zal de contact- en begeleidingspersoon zijn vanuit Stichting Jarige Job. Alle concepten komen de komende tijd bij mij binnen en ik ga ze dan beoordelen.

Deze week ook weer meerdere social media uitingen gemaakt zoals een korte video waarin duidelijk werd wat er allemaal in de box zit. En deze post heeft het heel goed gedaan op de socials.

Ik heb met de communicatiespecialist meegekeken naar hoe zij de website aanpast en nieuwe pagina’s maakt. Ze heeft mij geleerd hoe ik nu nieuwe informatie op de website kan zetten.

Ik houd nu ook de mail die binnenkomt via de info mailbox bij. Hier wordt bijvoorbeeld promotiemateriaal aangevraagd voor het opzetten van een actie of ter ondersteuning van een spreekbeurt. Dit promotiemateriaal verstuur ik dan per post.

3e week stage bij Stichting Jarige Job: Deze week weer meerdere social media uitingen bedacht en  gemaakt zoals een post over "Maak van je kerstgeschenk een verjaardagsgeschenk" en de bedankpost in de stories op Instagram op vrijdag.

De voorraden van de merchandise geteld en een duidelijk overzicht gemaakt. Denk hierbij aan de Geef-een-feest-pakketten, verjaardagssokken, knuffels, feestrepen en feesthagel.

Ik heb een begin gemaakt van het organiseren van een nieuw evenement: de Jarige Job Inpakbrigade. Om de drukke verjaardagperiodes van januari en februari te overbruggen is er een evenement nodig waarbij er in één keer heel veel verjaardagsboxen ingepakt worden. Dit zal een evenement worden waarbij bedrijven komen inpakken voor Stichting Jarige Job.

Ook heb ik 2 ontwerpjes in Canva gemaakt, eentje voor een statiegeldactie en een voor een spoedcontainer.

4e week stage bij Stichting Jarige Job: Op dinsdag 13 september kwamen ongeveer 40 vrijwilligers naar de loods om hier gezellig wat te eten en er werd een presentatie gegeven over de komende periode. Daarin werden alle updates en nieuwtjes verteld. Ik heb tijdens de presentatie een quiz gegeven met vragen over Jarige Job, vrijwilligers en verjaardagen.

Natuurlijk weer meerdere social media uitingen gemaakt: een video over de werkzaamheden van de vrijwilligers om mensen te enthousiasmeren voor de kennismakingsdagen voor nieuwe vrijwilligers. Jill van TVJill heeft een groot aantal boeken gedoneerd voor in de verjaardagsboxen. Hier gaat zij een TikTok over maken. Ik heb video’s hiervoor gemaakt.

Het wordt tijd dat Jarige Job ook actief wordt op TikTok. Hiermee kunnen we nog meer mensen bereiken. Het boek Tiktologie is een soort handleiding hoe je snel je organisatie op de kaart kan zetten en viral kan laten gaan! Deze ga ik de komende tijd lezen en hopelijk veel waardevolle tips uit halen.

 

Wat ik het leukste aan de stage vind is het feit dat ik mezelf op veel verschillende vlakken kan ontwikkelen. Er zijn zoveel verschillende werkzaamheden waar ik me mee bezig mag houden. Eigenlijk is er te veel wat ik zou willen doen voor de uren die er in de week zitten. Een werkdag bij Stichting Jarige Job is zo voorbij. En wie wil er nou niet op zo'n fantastische locatie als de Van Nelle Fabriek stage lopen?"

 

Vacature stage in Rotterdam

Per februari 2023 is er bij Stichting Jarige Job weer plek voor nieuwe stagiairs Marketing en Communicatie en Social Media. Ben je enthousiast geworden en denk je het verschil te kunnen maken bij Stichting Jarige Job?

Klik hier voor de vacature Marketing en Communicatie en hier voor de vacature Social Media of mail gelijk je motivatie en CV naar info@stichtingjarigejob.nl!

 

 

Nieuwsbrief ontvangen?
×

Jarige Job Inpakmarathon

Van 7 juni 12 uur tot 8 juni 12 uur hebben we samen met honderden vrijwilligers 24 uur lang 10.000 verjaardagsboxen ingepakt. Er zijn maar liefst 10.126 verjaardagsboxen ingepakt en er is €20.967,- ingezameld door de deelnemers. Bekijk de aftermovie en de foto’s via de knop hieronder!

Helpen kan nog steeds! Sponsor de Inpakmarathon om alle ingepakte verjaardagsboxen van €35,- per stuk ook te kunnen financieren.

Doneer via Tikkie
Zoeken in Stichting Jarige Job